Combimagnetron kopen tips

beste combimagnetron kopen tipsEen combimagnetron kan grillen en bakken als een conventionele oven en ook verwarmen en ontdooien. Ontdek in dit artikel of je een combimagnetron kopen zou moeten. (Voor inbouw modellen, kijk hier)

Ontluikende chefs kunnen een grote hoeveelheid maaltijden maken in een combimagnetron, zelfs een volledig gebraden diner. De beste combimagnetron kan net zo goed koken als een conventionele oven, maar sneller. Als je een slechte combimagnetron koopt, dan zal je je geld verspild hebben aan die extra features.

Als je gewoon wilt weten welk combi model je uit moet kiezen, neem dan direct een kijkje naar onze reviews.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte combi-magnetrons volgens:

 

Beste combimagnetron kopen gids:

Hoe werken combimagnetrons?

Een combimagnetron biedt meer kookflexibiliteit dan een standaard magnetron. Dit komt omdat een combimagnetron (zoals de naam aangeeft) microgolf energie, een grill en convectiewarmte (hete lucht) combineren, zodat ze op dezelfde manier kunnen verwarmen, braden, friseren en bruinen als een grote conventionele oven.

beste combimagnetron kopenAls je de grenzen van magnetron koken uit wilt breiden en meer wilt doen dan alleen maar soep verwarmen en ontdooien, dan is een combimagnetron kopen een goede keuze. Je kan cakes bakken in een combi en je kan met de warmtebronnen onafhankelijk of samen koken.

Van te voren ingestelde programma’s kunnen erg van pas komen wanneer je bepaalde maaltijden in een combimagnetron kookt, aangezien ze automatisch voedsel koken gedurende de correcte tijd combinatie van microgolf, convectie en grill, zonder dat je dit zelf in hoeft te stellen. Neem een kijkje naar de handleiding van je magnetron voor richtlijnen van verschillende maaltijden.

Accessoires zoals groente en rijst stomers en bruiningsplaten kunnen je helpen om de juiste afwerking te bereiken en gezonde en smakelijke maaltijden te maken.

 

Voor- en nadelen van combimagnetrons

Voordelen

 • Bieden extra kook opties vergeleken met standaard magnetrons
 • Kunnen op dezelfde manier koken als een standaard conventionele oven, maar sneller
 • Hebben vaak een hoop extra automatische functies en features
 • Ze kunnen net als normale magnetrons in je keuken gebouwd worden
 • Ze zijn kleiner dan conventionele ovens

 

Nadelen

 • Ze zijn duurder dan andere soorten magnetrons
 • Een basis magnetron is mogelijk voldoende als je simpelweg voedsel wilt verwarmen en ontdooien
 • Ze bereiken niet altijd dezelfde resultaten als een aparte oven. We vonden dat ze bij het bakken van sommige voedingsmiddelen niet dezelfde heerlijke textuur van een conventionele oven konden creëren
 • Ze zijn niet zo groot aan de binnenkant als een conventionele oven

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte combi-magnetrons volgens:

combimagnetron beste koop

 

Waar moet je op letten als je een combimagnetron kopen gaat:

Zichtbaarheid

Een helder interieur licht en grote transparante kijkramen maken het mogelijk om op je voedsel te letten tijdens het koken. Geen enkel model dat we uitgetest hebben scoorde echt goed op dit gebied.

 

Gebruiksgemak

Beste Combimagnetron KopenKijk voor makkelijk te gebruiken besturingen en goede instructies op het display. Bij de beste modellen hoef je niet de instructiehandleiding erbij te pakken om de basis functies uit te kunnen voeren.

 

Schoonmaken

Kijk of er niet te veel gaten in de oven of naden aan de buitenkant zitten waar voedsel en vet in op kan hopen. Het kan lastig zijn om schoon te maken rond blootgestelde grill elementen. Sommige modellen hebben echter hun grill element in het dak gebouwd. Een roestvrij stalen exterieur ziet er misschien mooi uit, maar er is wel extra aandacht vereist om ze vrij te houden van vingerafdrukken.

 

Afmetingen

Controleer of je kookplaten en ovenschalen in de magnetron passen. De magnetron heeft ook ruimte aan de buitenkant nodig voor ventilatie. Dit is tenminste 5cm aan de zijkanten, 10cm aan de achterkant en 15-40cm aan de bovenkant.

 

Automatische functies

Deze vragen je om het gewicht en het soort voedsel in te voeren en berekenen vervolgens automatisch hoe veel tijd er nodig is.

 

Snelle boost/start

combimagnetron kopen gidsDit start de magnetron, meestal door een enkele knop in te drukken. Bij de meeste magnetrons wordt de kooktijd verlengt met 1 of een halve minuut elke keer wanneer je de knop weer indrukt.

 

Tijdaanpassingen

Dit maakt het mogelijk om de geprogrammeerde tijd te verlengen of verkorten zonder dat je de magnetron hoeft te stoppen.

 

Vertraagde start

Dit maakt het mogelijk om de magnetron te programmeren om ingestelde tijd te beginnen. Laat je voedsel echter niet te lang in de oven staan, want anders kan het bederven.

 

Goedkoopste Combimagnetron KopenSensor koken

Sensor programma’s nemen de automatische functies nog een stap verder door de dampen tijdens het koken te meten om de kooktijd te bepalen.

 

Meerdere kookstappen

Magnetrons met deze feature kunnen geprogrammeerd worden om een sequentie van functies uit te voeren, zoals ontdooien, daarna koken en vervolgens laten staan.

 

Kinderslot

Dit betekent dat je een sequentie van knoppen in kan drukken om de magnetron te deactiveren. Alle modellen die we getest hebben, hebben deze feature.

 

Keukenklok

Kan gebruikt worden om andere dingen te timen, zoals het koken van een eitje.

 

Koelventilator

Veel magnetrons (zowel convectie als basis modellen) hebben een ventilator om het interieur te koelen na het koken, maar in sommige gevallen zijn ze aardig luidruchtig.

Combimagnetron Kopen tips

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte combi-magnetrons volgens:

 

Extra tips

Veiligheid

 • Convectie koken verwarmt de gehele binnenkant van de magnetron, dus het apparaat moet geïsoleerd worden om te voorkomen dat de buitenkant gevaarlijk heet wordt. We zijn er tijdens onze testen achter gekomen dat de knoppen, glazen deur en handgreep meer opwarmen dan een standaard magnetron, maar niet gevaarlijk heet. Deze modellen zijn veel beter geïsoleerd dan mini ovens.
 • Net als bij een conventionele oven moet je erg voorzichtig zijn wanneer je voedsel uit de magnetron haalt, aangezien de binnenkant van het deurtje erg heet wordt tijdens de convectie modus en mogelijk uit zichzelf sluit en tegen je hand aankomt. Maak altijd gebruik van ovenwanten en laat de magnetron afkoelen voordat je de binnenkant schoonmaakt.
 • Onthoudt ook dat terwijl het interieur van de magnetron nog steeds heet is door het convectie koken, je gebruik van bakken/houders die alleen maar geschikt zijn voor magnetron gebruik zou moeten vermijden, aangezien deze beschadigt kunnen raken door de hitte.

 

Combi koken

 • Combinatie modus: Tegelijkertijd gebruik maken van convectie en microgolf koken (en misschien ook de grill) kan het kookproces versnellen en erg goede resultaten geven.
 • Combinatie koken is geschikt voor het braden van vlees, gevogelte en groenten, koken van vis, stoofschotel en aardappel en pastaschotels en het bakken van cakes, pasteitjes en brood.
 • Metalen kookgerei kan gebruikt worden tijdens de combinatie modus. Sommige metalen gebruiksvoorwerpen kunnen echter vonken veroorzaken wanneer ze contact maken met de zijkanten van de magnetron of rekken.

 

Schoonmaken

 • Zorg ervoor dat de magnetron voldoende afgekoeld is voordat je schoon gaat maken. In tegenstelling tot een standaard magnetron kunnen de zijkanten van een convectie magnetron erg warm worden na gebruik.
 • Gebruik geen bijtende, doordringende of ruwe schoonmaakmiddelen of schuursponsjes. Spuit nooit rechtstreeks een oven schoonmaakmiddel rechtstreeks op een van de delen van de magnetron.
 • Om het interieur schoon te maken moet je gebruik maken van warm zepig water. Voor hardnekkig vuil kan je een kom met water opwarmen totdat deze kookt en vervolgens 30 seconden tot 1 minuut laten staan. De stoom zal op de wanden komen te zitten en het hardnekkige vuil verzachten, zodat je de magnetron schoon kan vegen met een schoonmaakdoek en afwasmiddel.

 

Installatie

 • Alle inbouw modellen moeten een trim kit hebben en geïnstalleerd worden door een gecertificeerde elektricien.
 • Convectie magnetrons zouden niet geplaatst moeten worden op plaatsen waar warmte en stoom genereren (naast een conventionele oven bijvoorbeeld).
 • Alle ovens hebben tenminste 5cm ruimte aan de zijkanten, ongeveer 10cm aan de achterkant en 15-40cm aan de bovenkant nodig.

Goedkope Combimagnetron Kopen

 

Hoeveel moet je betalen voor de beste combimagnetron?

Combimagnetrons zijn over het algemeen duurder dan standaard magnetrons (je betaalt voor de extra functionaliteit die ze bieden). Maar ze zijn niet allemaal zo duur als je zou verwachten. Een van de goedkoopste aanbevolen modellen die we uitgetest hebben kost zo’n €150, maar onthoudt wel dat de kosten op kunnen lopen naar ruim meer dan €500 voor een inbouw magnetron met een grote capaciteit.

Neem nu een kijkje naar onze reviews om te bepalen welke combimagnetron het beste bij je wensen en behoeften past. Veel succes!

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte combi-magnetrons volgens:

Magnetrongigant
Logo