Hoe je magnetron schoonmaken?

Wanneer je bezig gaat met je wekelijkse schoonmaakroutine is het makkelijk om de magnetron te vergeten. Ja de buitenkant wordt regelmatig afgestoft zoals alle andere oppervlaktes, maar wat zich binnenin bevindt is uit het oog, uit het hart en zit achter een deurtje. Zonder een regelmatige schoonmaak kunnen voedingsresten opdrogen en vast blijven plakken in de magnetron en dan hebben we het nog niet eens gehad over de geur van de lasagne van gister. Maar een magnetron schoonmaken is erg eenvoudig, dus lees gewoon de onderstaande gouden regels door en je magnetron schoonmaken zal nooit meer een zorg zijn:

  • Haal de stekker altijd uit het stopcontact voordat je de magnetron gaat schoonmaken.
  • Om geurtjes en opgedroogde vlekken los te maken zou je een aantal stukjes citroen en verscheidene eetlepels azijn aan een kom met water toe moeten voegen, waarbij je ervoor zorgt dat de kom niet meer dan halfvol is. Verwarm met de hoogste instelling totdat het water kookt en de raampjes beslagen raken.
  • Laat het 15 minuten afkoelen voordat je het deurtje opent. Veeg droog met absorberend keukenpapier. Vergeet niet om de draaiknoppen en de bovenkant van de magnetron schoon te maken (als je geen inbouw model hebt).
  • Als je een magnetron hebt met een acryl of geverfde interieur, veeg deze dan af met een doek en een oplossing van warm water en wasmiddel. Het advies van experts is dat je nooit bijtende materialen zou moeten gebruiken (ook geen schuursponsjes en dergelijke).
  • Magnetrons met een roestvrijstalen interieur zijn vaak combimagnetrons en kunnen zodoende net als elke conventionele oven bedekt worden door opgebrand vet. Als je een van deze hebt, dan raden we aan om hem schoon te maken met een normaal oven spray schoonmaakmiddel of gel.
  • Spuit het eerst op een doek om te voorkomen dat het in een van de ventilatiegaten komt. Maak de glazen plaat regelmatig schoon (deze kunnen in de meeste gevallen zonder problemen in de vaatwasser). Zorg ervoor dat je de keuken goed ventileert tijdens deze schoonmaak.
  • Vergeet niet om de rubberen sluiting schoon te maken met een vochtige doek, aangezien vuil hier in vast kan blijven zitten. Maak het raam schoon met een mengsel van half azijn en half water en boen het droog.

Als je deze tips gebruikt wanneer je je magnetron schoonmaken gaat, dan zal je voorkomen dat je vieze geurtjes in je magnetron krijgt en dat hij niet zo goed presteert als dat hij zou kunnen. Heb je nog andere tips? Laat dan zeker weten hieronder een reactie achter.

We kijken uit naar je idee├źn

Laat een reactie achter

Magnetrongigant
Logo