Magnetron features uitgelegd

Gebruik deze magnetron woordenlijst om de jargon van magnetrons, grill magnetrons en combi magnetrons te begrijpen en de beste magnetron voor jou uit te kiezen.

Zodra je weet welke soort magnetron wilt kan je een kijkje nemen naar onze magnetron reviews en alles over ze lezen en ontdekken hoe goed ze het tijdens onze testen gedaan hebben.

 

Automatisch verwarmen

Automatisch verwarmknoppen maken het mogelijk om het gewicht van het voedsel in te voeren en de magnetron zal vervolgens berekenen hoe lang het eten gekookt zou moeten worden.

De betere modellen maken het ook mogelijk om te selecteren wat je kookt, in plaats van een kook tijd voor elk soort voedsel te gebruiken.

 

Automatisch ontdooien

Automatisch ontdooien is erg makkelijk. Je voert simpelweg het gewicht van het voedsel in en de magnetron zal het beste programma instellen.

Inbouw magnetron

 

Inbouw magnetron

Inbouw magnetrons lopen uiteen van basis solo modellen tot erg luxe combinatie magnetrons. De term inbouw refereert simpelweg aan hoe hij in je keuken gebouwd is. Inbouw magnetrons zijn duurder dan typische losse modellen, maar hebben het voordeel dat ze geen ruimte op je aanrecht in beslag nemen.

 

Combinatie magnetron

Een combimagnetron maakt gebruik van convectiewarmte (hete lucht) en hebben ook een grill. Dus je kan magnetron, grill en convectiewarmte gebruiken om je voedsel zowel te koken als bruinen. Dit betekent dat je goede resultaten kan produceren, zelfs voor meer gecompliceerde maaltijden, zoals een gebraden diner. (lees ook: wat is een combimagnetron)

 

Bakken/Houders

Het is belangrijk om de juiste bakken of houders te gebruiken. Warmtebestendig glas, pyrex of plastic dat gelabeld is als veilig voor in de magnetron zijn ideaal. Je kan papieren borden en keukenpapier gebruiken. Potten, keramiek en aardewerk zijn geschikt zolang ze niet poreus zijn. Vermijd bakken van bevroren of gekoelde voedingsmiddelen (zoals margarine kuipjes), omdat hun lage smelttemperatuur giftige stoffen in je voedingsmiddelen achter kunnen laten.

Met fastfood folie containers is er een gevaar van vonken als de folie te dicht bij de randen komt en het voedsel kan ongelijkmatig opgewarmd worden, omdat de folie het beschermt tegen de microgolven. Dus doe Chinees of andere fastfood op een bord of in een andere bak voordat je dit opwarmt.

 

Ontdooien

Automatisch ontdooien gebruiken is erg makkelijk. Je voert simpelweg het gewicht van het voedsel in en de magnetron zal het beste programma instellen. Je kan er echter ook voor kiezen om het ontdooien zelf in te stellen door de sterkte en tijd in te stellen op basis van de instructies in de handleiding.

Succes met beide aanpakken kan enorm verschillen per magnetron, dus probeer zeker beide opties uit om te ontdekken welke methode het beste werkt bij jou magnetron. Over het algemeen kan je betere resultaten bereiken wanneer je de magnetron handmatig instelt met een lage instelling en langzaam ontdooien.

 

Energielabels

De laatste 15 jaar worden magnetrons gelabeld op basis van hun verwarmingscategorie, van A voor de minst krachtigste tot E voor de krachtigste. Dit geeft consumenten een schatting hoe krachtig hun magnetron is en hoe lang het duurt voordat voedsel opgewarmd is.

We testen de prestaties van magnetrons uit op basis van hun labels en zijn er achter gekomen dat ze niet altijd accuraat zijn. Verschillen van 5% tot 10% zijn niet ongewoon. Dus zorg er altijd voor dat je eten warm genoeg is voordat je begint met eten.

 

Grill magnetron

Grill magnetrons maken gebruik van een verwarmingselement naast normale microgolven om voedsel te bruinen en het een meer aantrekkelijke uitstraling en textuur te geven.

 

Verwarmingscategorieën

Een verwarmingscategorie van een magnetron wordt gewaardeerd van A tot E, wat je een idee zal geven hoe snel of hoe langzaam je magnetron het voedsel zal verwarmen. Magnetrons in categorie E zullen voedsel sneller opwarmen dan magnetrons in categorie A. De waardering kan je vaak aan de voorkant op de deur terugvinden. E komt het meeste voor.

Alle magnetrons die we uitgetest hebben, hebben een verwarmingscategorie van E, welke door de fabrikant gegeven is, wat betekent dat ze tussen de 741 en 800 watt zouden moeten koken, maar dit is niet altijd accuraat. Je moet je voedsel mogelijk langer verwarmen dan aanbevolen om ervoor te zorgen dat dit overal warm genoeg is.

 

Magnetron

Deze worden soms solo magnetrons genoemd en zijn basismodellen die geweldig zijn voor simpele taken, zoals het verwarmen van soep, koken van aardappelen of het verwarmen van kant en klare maaltijden. Je kan ze ook gebruiken om voedsel te ontdooien.

Basis magnetrons kunnen voedsel echter niet bruinen en kunnen dus niet concurreren met ingebouwde ovens en kokers op het gebied van alledaagse taken zoals het grillen of braden van vlees. Als je deze functionaliteit in een magnetron wilt hebben, dan moet je een combi of grill magnetron overwegen.

 

Pizza functie

MagnetronVeel van de magnetrons die we uitgetest hebben, hebben een functie (een knop of een item op een menu) voor het koken of opwarmen van pizza. Deze werken over het algemeen beter bij grill modellen dan solo magnetrons, omdat de grill helpt om de pizza krokant te maken en de bovenkant te bruinen.

Sommige magnetrons hebben een bruiningsplaat waar je pizza’s op kan bakken om ze krokanter te maken. Ze kunnen ook gebruikt worden om een quiche te maken. Je krijgt over het algemeen betere resultaten wanneer je een bevroren pizza gebruikt en de magnetron en plaat vier of vijf minuten voorverwarmd.

 

Groente stomer

Naast microgolven, braden, bakken en grillen worden sommige magnetrons ook geleverd met een groente stomer. Het kan een beetje lastig zijn om deze onder de knie te krijgen, maar na een beetje oefening is het een snelle en gezonde manier om groenten te koken.

Nu je de vakjargon kent, kan je nu zonder problemen onze reviews lezen en naar de winkel gaan of online kijken voor een nieuwe magnetron.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Magnetrongigant
Logo