Microgolfoven kopen tips + TOP 10

Microgolfoven KopenNaast het bieden van een snelle en betrouwbare manier om je voedsel op te verwarmen, zijn microgolfovens of magnetrons energiezuinig en economisch voor je huis. Daarnaast zijn ze vandaag de dag veel geavanceerder dan vroeger, waarbij vaak een grill of hete lucht oven toegevoegd wordt voor extra kook opties. Dus een ander voordeel is dat ze perfect zijn als je niet veel ruimte in je huis hebt. In dit artikel zullen we alles bespreken wat je moet weten en overwegen wanneer je een microgolfoven kopen wilt.

Direct naar:

 

Microgolfoven kopen tips:

Hoe werken ze?

Microgolfovens maken gebruik van microgolven met een frequentie van 2.500 mega hertz (MHz), welke vervolgens geabsorbeerd worden door water, vetten of suikers en rechtstreeks omgezet worden in atomische beweging of warmte. Microgolven worden niet geabsorbeerd door het meeste plastic, glas of keramiek, maar ze worden gereflecteerd door metaal, dus plaats nooit metalen pannen of bestek in een magnetron.

Goedkoopste Microgolfoven Kopen

In tegenstelling tot conventionele ovens waarbij de hitte van de buitenkant van het voedsel naar het midden wordt geleid, beïnvloeden de microgolven van een magnetron de water en vet moleculen gelijkmatig. En omdat alleen het voedsel opgewarmd wordt en niet de oven zelf, zijn microgolfovens efficiënter.

Een nadeel is echter dat de lucht in de microgolfoven de kamertemperatuur heeft, dus er zal geen krokante korst op je voedsel gevormd worden, tenzij je uiteraard een magnetron met grill gebruikt.

 

Soorten microgolfovens

Magnetrons kunnen vrijstaand (en mobiel) of inbouw zijn.

Standaard microgolfoven

Dit is het meest eenvoudige model die alleen je voedsel zal ontdooien, koken, stomen en opwarmen. Gebruik deze voor kant en klaar maaltijden, soepen en groenten. De opties zijn eindeloos handig.

 

Microgolfoven met grill

Deze modellen hebben dezelfde features als een standaard magnetron, maar met het toegevoegde gemak van een grill. Dit is ideaal voor het grillen van vis en vlees of om simpelweg de buitenkant van je voedsel krokant en bruin te maken. Dit is ook een geweldige 2-in-1 optie als je ruimte moet besparen.

 

Combi

Een combimagnetron fungeren meer als een mini oven en gebruiken een magnetron, grill, convectie oven en vaak een stoom functie. Dit zou een oplossing kunnen zijn voor kleinere keukens waar niet veel ruimte voor keukenapparatuur is of simpelweg om meer gemak te bieden.

 

Inbouw

Geïntegreerde modellen zijn ontwikkelt om naadloos in je keuken te passen en bieden vaak een moderne uitstraling en zijn bedoeld om ruimte op het aanrecht vrij te houden. Ze lopen uiteen van compacte tot reguliere afmetingen en hebben vaak een hendel om de deur naar beneden open te trekken voor makkelijke en efficiënte toegang.

 

Afmetingen en sterkte

Beste Microgolfoven KopenCapaciteiten lopen uiteen van ongeveer 17 liter tot meer dan 32 liter. Als je een microgolfoven kopen wilt voor een familie, overweeg dan tenminste een afmeting van 27 liter. Deze zal een grotere draaischijf en meer interieur hoogte hebben, zodat je meer dan een maaltijd kan koken of ruimte hebt voor een grote maaltijd voor de hele familie.

De sterkte van een magnetron wordt gemeten in watt en kan uiteenlopen van 700 tot 1100W. Hoe hoger het wattage, hoe sneller je voedsel zal koken.

 

Features om te overwegen als je een microgolfoven kopen gaat.

Prijzen van magnetrons lopen flink uiteen, maar dit is niet alleen afhankelijk van hun sterkte en afmetingen. Overweeg wat voor soort voedsel je meestal kookt en hoe je je voedsel opslaat. Als je bijvoorbeeld veel een vriezer gebruikt, dan is een goede ontdooi feature mogelijk belangrijk. Andere features kunnen instellingen voor aardappelen met schil of pizza bevatten.

Accessoires

Overweeg om bakken, houders, borden of stomers te kopen die veilig in de magnetron kunnen, zodat je jezelf meer kook diversiteit geeft.

 

Automatisch koken en ontdooien

Je voert het gewicht van het voedsel in en de magnetron bepaalt hoeveel tijd er nodig is om je voedsel veilig te koken of ontdooien.

 

Chaos ontdooien

Gebruikt willekeurige pulsen van microgolf energie om de ontdooi tijd nog korter te maken.

 

Kinderslot

Voorkomt dat kleine vingertjes per ongeluk een programma starten of het kookproces verstoren.

 

Besturingspaneel

Draaiknoppen zorgen voor soepel en makkelijk gebruik, waardoor je instellingen aan kan passen zonder het kookproces te onderbreken. Exacte tijden kunnen het beste ingesteld worden met touch en elektronische knoppen.

 

Naar beneden klapbare deur

Dit maakt het makkelijker om voedsel in de magnetron te doen en het er uit te halen en het is een handige plek om je hete maaltijden op af te laten koelen.

 

Voeringen

Microgolfovens zijn veel makkelijker om schoon te maken dan conventionele ovens. De beste modellen hebben ook katalytische of pyrolytische voeringen welke zelfreinigend zijn, dus er is nooit een ophoping van vet of voedsel.

 

 

Meerdere sequentie koken

Dit past automatisch de sterkte van de magnetron tijdens het koken aan, zodat de beste kooktijd bereikt wordt. Bijvoorbeeld eerst ontdooien en daarna het voedsel koken.

 

Van te voren ingestelde programma’s

Sommige modellen hebben van te voren ingestelde programma’s. Bijvoorbeeld voor het koken, verwarmen en ontdooien van populaire voedingsmiddelen, zodat je niet hoeft te gissen tijdens het instellen.

 

Sensor koken

De magnetron detecteert automatisch de vocht in het voedsel en de luchtvochtigheid van de magnetron en past hier vervolgens de kracht en kooktijd op aan voor de beste resultaten.

 

Turbo verwarmen

Een toegevoegde boost van kracht. Dit is geweldig voor het verwarmen van soepen of koken van bonen.

microgolfoven kopen

Microgolfoven kopen? Hints en tips

 • Gebruik altijd bakken/houders/borden die veilig in de magnetron gedaan kunnen worden. Keramiek, glaswerk en sommige soorten plastic zijn prima, maar gebruik niks met metaal, hoe klein het ook maar is. Neem een kijkje naar de gebruikershandleiding voor meer details hierover.
 • Bedekte voedingsmiddelen zouden een ventilatiegat moeten hebben, zodat stoom kan ontsnappen.
 • Roer af en toe door voedsel of roteer platen om voor een gelijkmatige verhitting te zorgen.
 • De buitenste randen van voedsel zullen eerst koken in een oven. Plaats dikkere delen van voedsel aan de buitenkant van de bak of het bord en dunnere delen in het midden.
 • Controleer na het verwarmen altijd of je hele maaltijd heet is. Als je een voedselthermometer hebt, kijk dan of deze 70°C in het midden bereikt. Voel aan de onderkant van de bak of het midden heet is.
 • Wanneer een sta tijd aangeven wordt voor een recept, dan is het belangrijk om het advies strikt op te volgen. De warmte in het voedsel zorgt ervoor dat het blijft koken, zelfs wanneer je het uit de magnetron haalt en de sta tijd wordt op basis hiervan berekent.
 • Pas op wanneer je voedsel uit een magnetron haalt en een plastic laagje lostrekt. Het bakje is misschien niet warm, maar het voedsel binnenin en de stoom die vrijkomt wel.
 • Gebruik je magnetron niet wanneer deze leeg is. De microgolven zullen namelijk weerkaatsen op het interieur en kunnen de magnetron beschadigen.
 • Als je een pacemaker hebt, neem dan contact op met je dokter. Moderne pacemakers worden beschermt tegen verstoringen, maar sommige oudere kunnen negatief beïnvloedt worden wanneer je te dicht in de buurt komt van een magnetron.
 • Zorg ervoor dat je je magnetron schoon houdt, aangezien een vieze magnetron voedsel langzamer en ongelijk kookt. Vermijd het gebruik van schuursponsjes, stalen wol en andere bijtende schoonmaakmiddelen.
 • Je kan magnetrons niet gebruiken voor het steriliseren van babyflesjes en andere soorten keukengerei.

 

Met deze informatie zou je een microgolfoven kopen moeten kunnen die het beste bij je wensen, behoeften en budget past. Neem ook een kijkje naar onze reviews om verschillende modellen te vergelijken. Veel succes!

Magnetrongigant
Logo