Wat is een combimagnetron?

Een vraag die we erg vaak krijgen, is: ‘Wat is een combimagnetron?’ We zullen hieronder uitleggen wat het wetenschappelijk betekent en wat je er praktisch gezien mee kan doen en wat niet mogelijk is met een normale magnetron.

»» bekijk hier onze combimagnetron TOP 10 »

 

Wat is een combimagnetron?

Het korte antwoordt is dat combimagnetrons of convectie ovens de snelle kook features van een magnetron bieden, met het bruinen, krokant maken en volledig doorkoken van een traditionele oven. In plaats van alleen de binnenkant van het voedsel verwarmen (zoals een normale magnetron doet), bruint en kookt een combimagnetron ook de buitenkant van je voedsel. Wetenschappelijk gesproken stralen normale magnetrons microgolven uit welke weerkaatsen totdat ze in contact komen met voedsel, waardoor watermoleculen in beweging worden gebracht en hitte genereren, wat vervolgens het voedsel kookt.

Een combimagnetron gebruikt in plaats daarvan een ventilator om hete lucht in beweging te brengen en het volledige interieur van de magnetron te verwarmen om voedingsmiddelen van buitenaf te koken. Daarom kan je een combimagnetron gebruiken om dingen te bakken en roosteren, welke anders te snel (en niet grondig) zouden koken met een standaard magnetron.

We hopen dat het nu duidelijk voor je is wat een combimagnetron is. Als je advies of meningen over een combimagnetron hebt, laat dan gerust hieronder een reactie achter.

1 Reactie
  1. Magnetrons zijn er in allemaal verschillende soorten en maten. Zo kun je kiezen uit een magnetron die alleen verwarmt of juist een combimagnetron die uitgerust is met zowel magnetron- als ovenfuncties.

Laat een reactie achter

Magnetrongigant
Logo