Zo voorkom je spetters in een magnetron

Spetters van voedsel zijn vreselijk. Het is vies, onaangenaam voor het oog en het is erg tijdrovend om schoon te maken. Magnetrons maken gebruik van microgolven om de kern van je voedsel binnen mum van tijd te verwarmen. Wanneer het voedsel begint te koken, dan zal het zo heet worden dat het begint te bubbelen, spetteren of in sommige gevallen zelfs ontploft en dit allemaal over de binnenkant van je magnetron. Dit is absoluut het ergste wat er kan gebeuren. Maak je het nu schoon terwijl je weet dat je eten koud begint te worden? Of wacht je ermee tot na het eten, met in gedachten dat je weet dat de resten hard worden en moeilijk om te verwijderen zijn. Waarom leren we gewoon niet manieren om spetters van voedsel in zijn geheel te voorkomen? Denk er maar eens over na wanneer je weer iets in de magnetron of combimagnetron doet.

 

Hoe voorkom je de spetters?

De vieze spetters van voedsel voorkomen is aardig simpel. Afhankelijk van wat je in de magnetron doet, zijn er een aantal makkelijk methodes om te voorkomen dat de spetters voorkomen. Zorg ervoor dat je altijd alles bedekt wat je in de magnetron doet. Een stukje pizza? Doe een stukje keukenrol over het bord. Geen spetters meer! Een kom soep opwarmen? Een bord omgekeerd op de kom zetten zal hetzelfde doel bereiken. Als je een meer permanente oplossing wilt die altijd gereed is voor gebruik, dan kan je verscheidene plastic geventileerde bedekkingen vinden die specifiek voor een kom of bord zijn gemaakt. Laten we hieronder eens naar twee van die bedekkingen kijken.

 

De Nordic Ware Magnetron bord bedekking

Dit is een simpele een veilige manier om te voorkomen dat je magnetron vies gemaakt wordt door spetters van voedsel.

 • Het beschermt tegen spetters van voedsel en houdt voedsel warm na opgewarmd te zijn.
 • Biedt ruimte voor borden met een diameter van 28cm.
 • Plastic dat vrij is van melamine en BPA.
 • Kan veilig in het bovenste rekje van de vaatwasser gedaan worden.
 • Gemaakt in de VS.

 

De Tovolo inklapbare magnetron bedekking

Dit is nog een goede bedekking.

 • Meerdere gaatjes in de deksel zorgen ervoor dat stoom kan ontsnappen, wat voedsel vochtig houdt, terwijl spetters en ander geknoei voorkomen wordt. Hij heeft ook grips voor je vingers, waardoor het makkelijk is om hem op te tillen.
 • De bedekking kan uitgebreid worden tot 9cm, maar klapt in tot 2,5cm voor makkelijke opslag. Gebruik je duimen om hem makkelijk uit elkaar te klappen en druk hem in om hem weer te verkleinen.
 • Hij kan uit elkaar geklapt of vlak gebruikt worden op kommen. Dit vermindert afval en het verplaatsen van keukenrollen of andere wegwerp bedekking in je magnetron.
 • Hittebestendig tot 315 graden Celsius.
 • De grote 27cm afmeting biedt ruimte voor de meeste borden en kommen.
 • Vrij van BPA en kan veilig in de vaatwasmachine gedaan worden.

 

Tips om makkelijk schoon te maken

Het enige dat erger is dan spetters van voedsel in de magnetron, is deze schoonmaken wanneer de resten in de zijkanten, plafond en deur van de magnetron gebrand of opgedroogd zijn. Het spul lijkt wel beton en je hebt bijna een beitel nodig om het los te krijgen, wat een vervelend werk is. Gelukkig ken je nu een aantal manieren om deze rotzooi in zijn geheel te voorkomen, maar mochten deze methodes falen of je vergeet er gebruik van te maken, dan zullen we hieronder een aantal tips met je delen die het schoonmaken een stuk makkelijker maken.

Spetters van voedsel

 • Ontvettingsmiddel: Elk ontvettingsmiddel op de viezigheid spuiten en een paar minuten laten zitten, zal ervoor zorgen dat het schoonmaken een stuk makkelijker wordt. Spetters beginnen op te lossen en een beetje los te laten, waardoor het veel makkelijker is om schoon te maken.
 • Ben je geen fan van de giftige chemicaliën die je vaak in schoonmaakproducten kan vinden? We geven je geen ongelijk. Pak een kom die in de magnetron kan, voeg twee kopjes kraanwater, twee eetlepels witte gedistilleerde azijn en als je wilt een paar druppels essentiële citrusolie toe, wat voor een aangename, schone en niet giftige geur van schoonheid zorgt. Laat de magnetron gedurende 3 minuten op de hoogste stand draaien en laat de kom daarna 7 minuten staan. Open de magnetron en verwijder zonder problemen de spetters. Het is een eitje!
 • Voor de erg hardnekkige spetters moet je baking soda en een spons of doek gebruiken om de aangekoekte spetters van voedsel rustig weg te vegen voor een super schone magnetron, welke er net als nieuw uitziet.

 

2 Opmerkingen
Toon alles Handigst Hoogste Beoordeling Laagste Beoordeling Uw recensie toevoegen
 1. Voor iedereen die dit leest en NIET in Engeland of Amerika woont: met Baking soda bedoelen ze zuiveringszout.. (zó moeilijk is het niet)

 2. waarom baking soda en niet gewoon zuiveringszout??

Laat een reactie achter

Magnetrongigant
Logo